Mobil hjälper eleverna med studierna

Hjälpmedelsinstitutet har på uppdrag av regeringen genomfört försök med teknikstöd till elever på gymnasieskolor och komvux. Här kan du läsa en artikel om detta från Sveriges Radio.

Hjälpmedelsinstitutets rapport menar att mobiltelefoner och surfplattor är outnyttjade resurser i skolan som kan användas för att hjälpa elever att komma i tid till lektioner, planera skolarbetet och förbättra inlärningen. (Källa: SR) 
Rapporten beskriver även att det saknas kunskap i skolan om hur teknikstödet kan anpassas. Det ser jag som ett uppdrag för oss att ta tag i direkt. Dels behöver pedagoger ha kunskap om det men vi behöver även informera och samtala med föräldrar och elever om vilken resurs mobiltelefonen kan vara. Hjälpmedelsinstitutet har en tipssida där de ger exempel på hur mobiltelefoner kan vara ett kognitivt stöd. Även Specialpedagogiska myndigheten skriver om IT i lärandet. De har även tips om mobiltelefoner.
Hjälpmedelsinstitutets rapport glädjer mig med tanke på att många lärare och föräldrar har en uppfattning att mobiltelefoner inte hör hemma i skolans värld. Hur möter vi i skolan detta?

Inlägg på samma tema: Det där med att förbjuda mobiltelefoner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s