Siffror – filmer om matematik från UrPlay

Innan jag började arbeta som rektor arbetade jag som ma/no-lärare och under mitt sista år med undervisning började jag använda mig av olika filmer från KLC som beskrev matematiken i samhället. Det blev väldigt intressanta och spännande samtal och diskussioner med eleverna efter att vi hade sett filmerna.  Därför går jag igång lite extra när jag hittade nya filmer på URPlay.

Det finns sju filmer a´ca 28 min på temat ”Siffror”. Filmerna finns tillgängliga på URPlay till mars-april 2014.

Jo Røislien ser verkligheten på ett speciellt sätt. Han är, i grund och botten, en matematiker som ser allt runt omkring sig genom en matematikers glasögon. Matematik kan göra världen lättare att förstå. Hur kan detta vara möjligt? Kan siffror ha sådan betydelse för människan? Vi får bland annat följa med Jo till Las Vegas där han försöker slå ett kasino, träffa kända matematiker som John Nash, se hur en hångelkarta kan hjälpa till att visa hur sjukdomar sprider sig och om det verkligen stämmer att man känner alla i hela världen med hjälp av bara sex led.

Källa: Urplay.se

Än så länge har jag bara hunnit kika på en film men jag tänker att är ett utmärkt sätt för oss i skolan att arbeta med matematik ur ett verklighetsperspektiv med våra elever.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s