En plats för erfarenhetsutbyte – vi provar nya vägar

För att lyckas med IKT i undervisningen (enligt slutrapporten UnosUnos) är en av sakerna att ha en lokal bank med pedagogiska resurser.
Ett steg i arbetet med detta är att vi idag, på vår skola, har haft en premiär. Vi har bjudit in vår personal till en Facebookgrupp för att där kunna delge, tipsa och lära av varandra när det gäller arbetet med ikt i undervisningen. Det blir en plats för oss att samla kompetens på för att sedan AFK veta vem/vilka man kan diskutera vidare med, ställa frågor till eller be om hjälp.
Det ska bli spännande att se hur gruppen kan få kraft framåt utifrån ett gemensamt lärande och vilket avtryck det kommer ge i undervisningen med eleverna. Vår önskan är att denna grupp ska vara ett, av flera, sätt för lärarna att utveckla ett kollegialt lärande. En förhoppning är också att det ska vara ett smidigt och enkelt sätt att finna råd och tips hos varandra.
Facebookgruppen är såklart inte den enda arenan för detta utan ett komplement till det vi redan har idag så som t ex arbetslagstid, ämneslag, kaffepauser i personalrummet, studiedagar, samtal i arbetsrum och många andra möjligheter till utbyte och samarbete.

I skrivande stund så ser jag att de första kommentarerna redan trillat in i gruppen. Spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s