En wow-upplevelse! Elevsamtal

Idag har jag, tillsammans med mina två kollegor, varit med om något fantastiskt!

Vi har idag genomfört våra första gemensamma strukturerade elevsamtal för att fånga in elevernas upplevelser och beskrivningar av hur det är att vara elev på vår skola. Vi har fått ta del av elevernas bilder och tankar kring hur en bra lärare är, vad en lärare ska göra/inte göra, hur eleverna upplever ämnesövgripande arbetssätt och vad de erfarit i undervisningen gällande formativ bedömning. Eleverna har berättat hur de bäst lär sig och vad det är som gör att de trivs på skolan.

Helt magiskt! Så kloka och medvetna elever, det var en fröjd att ha samtalen. Eleverna var otroliga på att uttrycka hur de vill att det ska vara i skolan för att det ska vara bra.

Vi har ett viktigt arbete framför oss att förvalta elevernas berättelser, att de ska få påverka vårt fortsätta arbete. Vi behöver ha fler samtal, fler fördjupade samtal, för att komma åt kärnan. Det vi har gjort idag känns som elevinflytande på riktigt, men vi behöver göra det oftare och ännu mer systematisterat.

Det ska bli spännande att sammanställa och kategorisera elevernas svar för att hitta likheter och skillnader i elevernas berättelse. Vi har fått ett ovärderligt underlag, en viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete, som bland annat ska vävas samman med lärarnas analyser av undervisning och egna berättelser om sin undervisning.

Jag ser framemot att arbeta vidare med mina kollegor och medarbetare, och framför allt våra elever,  för att vi ska kunna skapa en ännu bättre skola!  

 

Annonser

2 thoughts on “En wow-upplevelse! Elevsamtal

  1. Pingback: Nicke Nyfiken i skolan – att vara nyfiken på sig själv, sina elever och sin undervisning | Rektor Lina bloggar

  2. Pingback: Beskriva sin egen undervisning | Rektor Lina bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s